Sorter dit affald korrekt

Om man tror på affaldssortering eller ej, så har alle andelshavere et ansvar overfor foreningen og øvrige beboere. Ingen er tvunget til at affaldssorterer, men det er et krav, at alle i foreningen bruger skralderummet korrekt.

Er der uorden i skralderummet medfører det ekstra udgifter for hele foreningen i forhold til den ekstra tid, som vores gårdmand skal bruge på at rydde op.

 

Alle gårdens containere er tydeligt markeret i forhold til affaldstyper, samt der er opsat sorteringsvejledninger i skralderummet.

Går du ikke ind for at affaldssortering, så skal du komme alt dit affald i skaktene til almindeligt restaffald - de 3 hvide affaldsskakter indbygget i muren.

 

Det vil medføre skraldebøder hvis skraldecontainerne bruges forkert.

 

Når storskraldsområdet benyttes, så skal der udvises hensyn til de øvrige beboere. Rummet tømmes kun hver 14. dag.

Er rummet fyldt, så kan resten af skralderummet (eller gaden) ikke bruges til storskrald. Adgang til skaktene til restaffald må ikke blokeres af andet affald.

Har man store mængder storskrald, fx i forbindelse med lejlighedsrenovering, så skal man selv sørge for at fjerne byggematerialet.

Kontakt eventuelt bestyrelsen, da vores gårdmand kan hjælpe mod betaling. 

 

Affaldssortering er ikke nemt og der kommer kun flere sorteringskrav fremadrettet. Der er meget god information af finde på Københavns Kommunes hjemmeside for Affald og Genbrug:  https://affald.kk.dk/

Her finder man blandet andet en sorteringsguide med søgefunktion, hvis man er i tvivl om hvordan en bestemt type affald skal sorteres.

 

Et par hyppige fejl i vores affalds sortering:

- Pizzabakke og lignende pap: Beskidt pap, som fx pizzabakker, kan ikke genanvendes. Denne type pap skal altid sorteres som restaffald. De skal derfor ikke i papcontaineren!

- Madrester: Madrester, stort som småt, skal sorteres som madaffald. Flydende rester som fedt, olie, yoghurt og sovs er også meget velkommen i din bio beholder til madaffald.

- Mælkekartoner: Mad- og drikkekartoner, som fx mælkekartoner, skal sorteres som plast.

Tøm kartonen for indhold, så godt du kan - du behøver ikke at skylle den ren. Skruelåget skal også sorteres som plast.

- Sølvpapir: Sølvpapir skal sorteres som metal, små som store mængder. Sølvpapir, der har indeholdt mad, skal tømmes, så godt du kan.

- Konservesdåser: Konservesdåser skal sorteres som metal. Har de indeholdt mad, så skal de tømmes, så godt du kan. Du behøver ikke at skylle dem eller pille klistermærket af.

 

- Husholdningsfilm: Plastfolie som husholdningsfilm (fx Vita Wrap) skal sorteres som plast. Tøm plastfolien for indhold, så godt du kan.

  

Overblik over næste tømning af affald.

Afhentningskalender.pdf
Adobe Acrobat Document 11.5 KB

Kontakt

A/B Gas-Erik

Gl. Køge Landevej 57

2500 Valby

CVR # 28243103

 

Alle henvendelser til andelsboligforeningen skal ske via mail til:

ab@gas-erik.dk

 

Venligst vær opmærksom på at mails fra hotmail ikke altid bliver modtaget. Brug derfor gerne anden email.

 

Du hjælper bestyrelsen med at hjælpe dig, ved først at søge svar her på hjemmeside, derefter at stille klare og præcise spørgsmål i relevant kontekst. 

 

Husk at bestyrelsen arbejder frivilligt og svartiden kan derfor varierer. 

 

Kun i akutte tilfælde kan formanden kontaktes telefonisk.

 

 

Formand

Michelle Langberg

ab@gas-erik.dk

+45 31367633

(telefon kun i akutte tilfælde)

 

Bestyrelsesmedlemmer

Victor Sendra

Christian Lotz

Thorkild Jensen

Anton Møller

Kristian Madsen